Le'Owner Toturial Tips&Ilmiah Tumblr Picture&Qoute Fanpage Twitter Tumblr

19 Nov 2015

HappyBornDay Muhammad Raif..


Assalammualaikum .. Holla fellas J
Haip2.. hehehe..
Intan masih in mood exam. coz SPM masih berjalan..
last paper intan 30hb nie.. hehehe
so far Alhamdulillah.. walaupun soalan a little bit “Senang” . HAHAHA
tapi In Shaa Allah intan nak semua tuu dapat A..
takkesah dahh A+ , A or A- ..
bergantung kepada rezeki.. huhuhu


19/11 tarikh penting yg wajib intan masukkan dalam diari hidup intan..
jyeahhh. birthday a’ih ksayangan intan.. hahaha
sebenarnya.. Happy 1 YEAR perkenalan kita. cepatkan masa berlalu.. huhuhu
bila mau hantaq rombongan meminang haaa.. *kidding*


*Thanks sebab pakai jam yang cheq bagi noh.. sorry sebab jam tu tk sebarapa..sbb cheq msih pelajaq sekolah...


Happy Birthday       Muhammad Raif
Selamat menyambut ulangtahun kelahiran yang ke**
-Semoga d’pnjngkan umur n d’murahkan rezeki selalu J
-Semoga menjadi anak yang soleh. taat perintah mak n ayah..
-Semoga menjadi “husband” Intan Nurfarhanis *k gataii* haha
-Semoga menjadi insan yang cemerlang d’dunia n akhirat..
-Jaga kesihatan tauu.. takmau sakit2 dah..
kita duk jauh.. takbleh nak rawat or ada selalu..
-Semoga hubungan kita hingga ke jannah..
-Lapaq nasi minyak kita arr-
-Maziltu fi hubbik-
SAYANG HANG
RAIF



*Okay.. motif nak buat bentuk love sebenarnya.. mula2 tkperasan bleh jadi bentuk love.
tba2 rasa “WOW” ..ehhh bleh jadi nohh. kah3

sorry sebab lama tk menyemak dalam blog nie.. btw dah bersawang sbnarnya..
In Shaa Allah.. lepas SPM nie. intan akan bergiat semula dengan CIKBLOGGIE intan..
lama dah tk mengupdate.. btw intan rindu sangat2 dekat cikbloggie intan..
In Shaa Allah akan buat comeback noh. n intan pun nak makeup blog intan balik.
mesti jemu dah ann tngok blog intan..
tapi intan syg dngn warna2 dlm blog intan.. hehehe.
rasa syg nak tkaq..


k laa..
Goodbye..
doakan kejayaan intan..
Semoga mendapat keputusan yang cemerlang SPM 2015…
adios amigos..
assalammualaikum



2 Jun 2015

BLOG BERCUTI!!!


Assalammualaikum..Holla fellas :)
sorry sebab intan lama tk post..
sorry again...
mungkin intan akan stop buat sementara waktu
SPM lagi 155 hari..
okayy. 

Intan minta maaf banyak2 kalau intan ada tersinggung or buat salah
intan minta maaf banyak2.
mana nak tau kan.. kot2 ada simpan dalam hati..
intan mohon beribu2 kemaafan..
Exam makin dekat.. rasa bnyak sangat kesalahan yang intan buat.. hmmm so intan kena mnta maaf awal2..
Still counting days..SPM....

taktau kenapa hari nie.. rasa sedihhh sangatt
hmmm..
bkan hari nie jaa. sebelum2 nie pun sedihh...


SELAMAT BERCUTI DAN SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN..
*tkut taksempat nak ucap.. hehehe

1 Apr 2015

Syukur Alhamdulillah


Assalammualaikum ..Holla fellas J
Setelah sekian lama tkbuka blog n update. tetiba 1 April jugak nak update
 *poyos kan. bajet macam takbuka blog berkurun lama gituu
k abaikan..

Alhamdulillah Ujian bulanan 1 telah selesai..
n Alhamdulillah result kali nie ada A.. banyak laa sikit dari sebelum.. In Shaa Allah SPM dapat A’s arr
5 minggu lagi peperiksaan pertengahan tahun pulak.. aeygooo~
Semakin cepat masa berlalu.. dan semakin dekat dengan spm
So far so good walaupun minggu nie sangat memenatkan dengan kelam kelibutt nak siapkan kerja sekolah coz PPD mai..
hmmm. lega bila kerja skolah dapat settle..


Jyeahh..nak enjoy kejap pun tkboleh… nak update blog n twitter pun rsa tk sempat.. hehehe
hmmm apa lagi nak update haa..
tetiba blackout habiss idea nak update.. huhh.
bila time tk free.. time tu laa idea mencurah2..
bila free time.. time tu laa jem teruihh . idea kelaut hbiss
apa2 pun.. Selamat maju jaya kepada semua student form 5 nohh.
kita kena kejaq masa..bukan masa kejaq kita..
n bersyukur coz Amali untuk Sains ditunda ke tahun hadapan... Alhamdulillah..
tapi kena master kertas 3 balik arr..
hmmm. Pasti BOLEH!!!


Heyy senget. geram laa dekat hang..rasa nak tarik telinga jaa. haihh. sabaq jelahh dengan hang pakcikkk oiii..

hang kena ubah result hang tauu. Jangan ada hati nak join apa2 dah nanti.. *Bukan nak kongkong tauu. tapi nak bagi nasihat penaja.. hehehe
asyik keluaq pi kem jaa. belajaq pun kurang.. sekehhh kanggg..
In Shaa Allah aku akan tolong hang.. selagi termampu..
Aku tknak aku Berjaya sorang2.. tkbestt..
nak Berjaya biaq sama.. baru laa 
ADIL..ADIL..ADIL..
dah la sakit kerap sangat.. hmm fi hizbillah..
semoga cepat sembuh tauu.. 

Adioss. tengok laa tengah bulan nie pulak kot update..
idea kosong dan kosong..~

better buat karangan yang harus dimantapkan.. bagi gramatis lagii. keh3..


"I can't help but to dwell on the possibility that maybe someday,there will be the chance that you could like me to."

ciaoo dlu..
Assalammualaikum

15 Mar 2015

Pertemuan Singkat..


Assalammualaikum.. Holla Fellas J
Salam Ukhwah..Salam 1 Malaysia

Jumaat Malam Sabtu was a special day. Big day.. Awesome night..
Perjumpaan pertama gituu. Let me say..
Dia mai dengan adik diaa arr.
Dengan berjubah putih berkopiah. okay meltingg~
Mula2 malu jugak pi dekat dia.
*well first meet gituuu. ehh first meet kaa? bagi aku kali ke-2 coz intan suka ushaa dia dkt esq..
mesej suruh dia mai dekat dngn intan, baru intan pi dekat dia..
bukan apa. segan tahap 6 petalaaaaaa..
Dengan ada adik dia , waima dah pernah chat dengan adik dia dlm fb..
dah laa adik dia ingat kami dua tkdak paa. Look like Kakak adik.. Abang adik..macam dakk jaa..hohoho
Mula2 tu memang tak merancang nak berjumpa n sembang lama2 arr..
sebab ingat sorang duk dekat hulu,sorang dekat hilir..

jumpa dia masa dia makan dngan adik dia..
lapaq gila kot time tuu. taknak la mnyusahkan dia waima dia dah Tanya,. nak makan kaa? nak minum kaa?
and ayat nie membunuh intan  “Takpa arr”  ..
sebab “Takpa arr” intan lapaqq sampai pukul 3pagi..
last2 ajak dia masuk dalam arr..
time tu azan isyak, apa lagi.. berpisah lagii
I’m going to tempat mama.. pi la sembahyang.. takpakai telekung dah coz
sarung kaki dah pakai.. so teruskan jelahh.
cita dekat mama.. jumpa dia laa.. sembang dngan dia..
mama kata “pi la panggil dia duk dekat sini jugak”
and I say “Okay mama, sat adik pi pnggil dia n adik dia”

Call dan call Tanya dia dekat mana coz too many people..
last2 malas nak cari. suruh dia jumpa dkt pintu jaa..
dia pun maii la berjalan dkt intan.. intan pun hbaq laa..
“Nie mama ajak pi duk sana”
“Dekat mana tu”
“Ala dekat sebelah sana”
tapi bila dia dah pnggil adik dia..
dah turun pun.. time nak pi ke tempat mama..
polis dah adaa.. depa siap kata
“Rakaman dah nak mula”
haihh. frustt sungguh..kah3

Last2 kata.. “jom arr kita duk tempat tdi balik..”
n intan pun ikut jelah si dia n adik dia pi tempat duduk dkt stadium tuu..
so time duk berselawat tu.. dia duk selang kerusi dngn intan jelahh
bukan cakap sngt pun..
masing2 jadi patung cendana..
hang usha aku.. aku usha hang
aku usha hang.. bila hang kalih tengok. teruss aku pandang kot lain.. haihhh

Btw kann. rindu sangat2 time tuu.
Lepas habis semua tuu.. intan bawak dia jumpa mama n abah.
mama nak sngt jumpa diaaaaa..
dia kata “Takut arr”
“Alaa,takpayah takut arr” .. alahaiiii..
So walaupun duk takut2 tu. pi jugak kann.
bolehh ja sembang2 dngn mama n abah…
Lulus dah buat menantu nie. kah3
Siap bergambaq lagii kauu. kelass arr
malu jugak arr nak bergambaq coz ada orang tengokk
dah laa dia duk tersenyum2 jaa


*Hanya mampu tersenyum.. 

Dah la dia habaq dia tengok intan dngan gaya kalut..
jalan laju.. hmmm. redah jaa. dah la ramai orng kot time tuu
Intan memang jenis macam nie pun.. mama intan slalu kata.. “Adik memang semua kalut”
intan bukan apa.. taksuka lambat2..
boleh pulakk dia cakap mcm niee..

“geleng pala kenyih jaa
wktu usha intan klut”


k arr. apa2 pun pertemuan singkat memang bawak banyak kenangan..
rindu sangat weii.
time nak balik tu the most sedih arrr..
duk ucap bye2. suruh study rajin2.. kalau boleh nangis.. nak nangiss
hanya mampu memandang jaa.
k adios. assalammualaikum

Nie ada gambaq yang bermakna.. hmm
semoga kita berjumpa lagi tauu pakcikk..
walaupun berapa kali banyak halangan kita nak jumpa kann..


Lepas tengok gmbaq baru peqasan yang gaya pegang beg sama..
gaya senyum pun sama.. 
hehehe. kononnya berjanji.


Acecehh. sempat lagi bergambaq dngn abah noh.. 
apa2 pun terima kasih pakcik sengettt


Kenangan yang paling tkdak lupakan.. Will miss this moment..


#StadiumDarulAman #KedahAmanMakmur


11 Mar 2015

Karnival Jom Pi IPT Zon 2

Assalammualaikum.Holla fellas
Sorry sebab tak update lama. mungkin akan sebulan 1/2/3 kali jaa
Nak curi masa nak update pun takboleh. h/work mak aihh. bertimbunn
Loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee it
Taksangka kan. Bulan 2 dah berlalu dengan cepat..
Sat ja masa berputar.. terlalu cepat dan sangat cepat..
Nie post untuk 28/2/2015 tauu
baru nak post. hehehe.
duk selamat dekat draft ja. menyemakk .
hari nie boleh la update coz baru habis exam.. jyeahh freedom sementara.. kah3

Hei hei. sebenarnya nak cita psal hari tu ada pi
Karnival Jom Masuk IPT Zon 2 dekat USM Bertam..
*Jom3 masuk . In Shaa Allah intan masuk IPTA yaaaaaaaaa..
Doakan yaa. Mudah –mudahan termakbul doa masuk U nanti
UPNM tunggu yaa. Nanti intan datangg…….

Back to cita tadi..
Kami pi 28hb 2.. Syokk jugakk arr
walaupun sesak dengan ramai orang..biasa arr kan.
nie baru sesak sikit..belum lagii berhimpun beramai2..dengan musim panas laa..
Hot sana sinii…
Kami naik bas Universiti Malaya..
Teqasa aura pelajaq UM pulakk. hehehe.
Kot2 la ada jodoh dengan UM.. jadi pelajar UM laa kitaa.. hahaha
*UM pun antara pilihan Universiti intan nak masuk nanti..
Harapan pi dekat sana boleh la jumpa Naim coz berjanji dah dengan dia..
duk tweet ja. takjumpa2 lagi.. haihh.
nnti kalau ada masa.. boleh la hangout sekali bro.. 
lepas spm kita hangout noh kawan2 lainn..

patutnya memang kami bertolak awaii.
suruh berkumpul dekat skolah pkul 7.45 katanya mauu pergi kul 8..
memangg 7.45 dah terpacak dekat skolah..
n muncul la nad.. pkul 8 kot. tksure arr. *ingat2 lupa
dia kata.. bas mai lambat.. dalam pkul 10..
*Ramai dah berasap time tuu..
lepastu mimiey kata..
“Jo arr pi rumah aku”
kami pun apa lagi,.
“Jom3.”
Intan..An-nur..Husna..Wawa..Nasuha..Shamel n Syahmi pun join mimieyy
yang pakccik 2 orang tu penyebokk ja..
sorang tuu henset 24 jam depan mata…selfie sana sini sunu..
hohoho.. *abaikan
lapaq gila kot time tuuuu.
mimiey pun masak arr..
masak maggi gorengg. *haih budak spm nie..
kalau time lapaq. Tanya pi la nak makan apa..
semua nakk. takkisah.. tolak batu n kayu ja tkmauuu..

dah abaikan pasal makan2. ..


Apa2 pun. kami dapat gi mcm2 booth Universiti..
Hope so termakbul impian kami masuk U akan tercapai..
Hope so . Result SPM 2015 kami boombastik.. 
Bestt walaupun hangattt. panas.. berpeluh sana sini..

Sebenarnya.. tktauu nak cakap pa dahh.. 

nah laa. gambaq kami dekat sana.. 
saja nak mnghangatkan lagii suasana..


My Sayang..My Darling.. My Everything..
Aku tauu hang kuat untuk hadapi semua nie..
Anggap nie Ujian daripada Allah..
Semoga hang tetap tabah..
Love you so much mimiey..momo.. momoii. momokk.
Sayang hangg. hadapi dengan tenang..
kami sentiasa support hang dari belakang..kiri..kanan.. depan.. n anywhere jaa..


Sempat lagi kan kita an-nur.. sebenarnya nak bergambaq dengan depa sekali.. timingg tk sesuai plus saja nak pekena depa.. kah3.. depa pakat la duk senyum.. pdahal tngkap gmbaq kita ja.. sepp sikit ..


         Sebenarnya nie gambaq dalam bas.. kalut ja nak bergambaq. bila lagi kann nak berjimba begini..Dah nak balik baru kalut. hahaha. But I miss this moment.. 


Sorry ya. gambaq blurr arr. jadi arr noh. chillax..



#Throwback #Rindu #MySayang #Bestie #TillJannah . In Shaa Allah


Rinduu weii. sayangg hampaa. gambaq buat kenang kenangan nanti. 
bila lagi kann nak bergambaq dengan sayang2 aku nie.. 
Semua nie sayangg akuu.. 

Semoga persahabatan kita kekal ke jannah..
Semoga kita berjaya sama2..
masuk U..
dah beranak pinakk. waima dah bercucu..
semoga kita tetap bersama...

k adioss.. 
assalammualaikum




27 Feb 2015

Exam

     “Bittaufiq wannajah”

Assalammualaikum ..Holla fellas J
Taksangka kan.. hari nie dah 27 hb Febuari..
Ehh baru sedaq.. cheq dah 17 tahun 1 bulan. kah3. saja nak habaq..
*jangan layan perangai yang tkbrapa nak betui nie..
sambung topic tadi balik.. haihhh suka sngt nak melencong mrata…
Intan oh Intan..
              cepat ja masa berlalu.. dan pelbagai ujian dan cobaan yang datang..
Hadapi dengan tenang..In Shaa Allah..

#SPMcandidates2015
1 MAC nie dah start ujian Bulanan 1..
Err. teqasa.. ehh dah bulan 3 rupanya.. n kira2 7 bulan lagi nak exam..
Tarik nafas.hembus..Tarik nafas..hembuss
arghhhhhhhhhhhhhhh! SPM SPM SPM…
*SPM menghantui gila2.. dah la malas nak buat h/work
Kadang2 agak tertekan dengan h/work..dngan tuisyen lagii..
Nak jerit mcm cita Manisnya Cinta arr “AKU SUNYI” tukaq “AKU LETIH”
Tapi jangan bersungut intan oii. demi masa depan..
Be Positive.. taklama dah pun nak buat benda2 nie..
habis spm ..dapat la rehatkan minda brapa bulan sebelum masuk IPTA..
In Shaa Allah..
“Bittaufiq wannajah wahai sahabat2 sekalian..”
semoga mencapai target ETR.. nanti kena denda..
Cikgu hasnah kata kalau tkcapai target ETR…
“LARI SETEMPAT DEKAT TAPAK PERHIMPUNAN”



 INFARHANIS_MR


7 Feb 2015

IMY..


Assalammualaikum..Holla fellas J
Salam 165..
Rinduu hanggg weii..
Nasib baik masih terkawal gituu.
Oitt Gendutt..
Pi arr ESQ.. Hope so hangg piii
Kbyeeee..
Assalammualaikum...

6 Feb 2015

Haiyaaa.


Assalammualaikum..Holla fellas J
Salam 165..
Alhamdulillah dah masuk bulan 2 pun..
Hari nie dah 6 febuari..
kejap ja masa berlalu
So kena prepare diri untuk spm yg akan tiba tklama lagi..
Sekarang musim agak panas.. jaga kesihatan..
Intan pulakk yang sakit kepala..dah 6hari termasuk hari nie (2/2/2015)
Nak belajaq pun susah..bila sakit kepala mnyerang.. memang sakittt sangat2..
Kalau rindu seseorang.. Doa dalam diam kan..


Kenapa haa bila baru aku nak rasa bahagia..  tetiba orng tuu jadi orng yang baru.
N kenapa bila aku dah kenal orng lain.. kenapa
Aku tknk permainkan hati sapa2..terutama dia..
Mungkin orang akan kata..
“Ala hang pilih dia sebab dia hensem kan..”
“Mentang2 arr dia tu segak.. hang pun suka arr dekat dia”
Jyeahh dia memang hensem..segak..
Hati budi dia pun hensem dan segak..
Siapa hmpa nak describe orng berdasarkan paras rupa..
Mungkin orang akan kataa..
“Awat hang nie suka sangat jadi perigi cari timba..”
“dah timba takmau dekat dngn aku..aku pi jelah..”
“bukan aku buat benda bodoh..kawan!!kawan!!kawan!!”

PJJ nie best arr..
Bukan dapat jumpa selalu..
Rasanya kalau nak jumpa bila aku gi ESQ or aku balik kampong abah jaa..
Tu pun kalau aku pi :P
 
Kadang2 aku nie macam in dilema..
Mana yg 1 dah officially..n sorang lagii..kwan oiii
Yg kawan kelas aku sokong aku dngn kwn aku tuu..
Macam2 cara depa nak rapatkan kami..
Sedangkan aku dah serahkan hati aku dekat orang lain..
Macam2 aku dah kata..yg aku dah berpunya..
Aku tknk sakitkan hati dia..
Family aku semua tauu aku berkawan dngn dia..
Mama n abah pun dah restu..janji tk ganggu pelajaran..tkbuat benda2 tk elok..
Jaga batasan..jaga maruah dia..

 
Inshaallah MR be my MR.RIGHT..
Kita janji nak belajaq sekali kann..
Aku ajaq hang..hang ajaq aku..
Inshaallah hang mampu untuk membimbing aku..
Aamiin ya rabbal alamin..

29 Jan 2015

Sweet Seventeen..

Assalammualaikum.. Holla fellas :)
Hehehe. baru dapat nak update..
K hari nie umuq intan dah 17 tahun 2 hari.. kah3
tksmpt nk update msa birthday intan..
So..
Selamat Menyambut Ulangtahun kelahiran yang ke-17 intan..
Taksangka dah tuaa. dah boleh jadi mak2 pun..haha 
memang dah dapat pangkat mak pun..
mak menakan a.k.a maksu untuk anak2 saudara intan...

Tepat tarikh 27 Januari 1998 intan dilahirkan..dan 
Alhamudulillah intan masih dapat sambut pada tahun nie.. 
17 tahun Allah berikan peluang untuk intan meneruskan kehidupan nie.. berjuang untuk Islam.. menuntut ilmu.. ujian demi ujian hadapi.. Alhamdulillah . intan boleh hadapinya kerana Allah tidak pernah menguji hambanya lebih dari kemampuan ..


Terima kasih  mama.. sebab melahirkan anak yang agak nakal..degil nie.. tapi mama tauu kan hati adik macam mana.. adik sayang mama.. Love you so much..no more no doubt..
adik tak sanggup kehilangan mama..
adik doa agar kita dapat jumpa dekat Akhirat kelak..dapat duk Syurga Firdaus sekali..dengan..abah..n family2 kita yang lain..

Hari nie..mungkin aku akan kehilangan sahabat aku..
Andai aku buat salah..beribu2 kemaafkan aku tadahkan..
kalau hg tknk maafkan..it's okay..
aku dah jalan tanggungjawap aku untuk meminta maaf..
tu hak hang nak maafkan aku or dakk..

18 Jan 2015

Solat Dhuha..

Assalammualaikum..Holla fellas :)
K last update sebelum start sekolah..keh3

Hari nie kan Kedah cuti.Ulang Tahun kelahiran Sultan Kedah
Semoga d'pnjngkan umur n d'murahkan rezeki selalu :)
Daulat Tuanku..

Solat Dhuha..Jom amalkan solat dhuha..banyak sungguh kebaikannya. 
Semoga dipermudahkan segala urusan di dunia dan di akhirat kelak..



 SOLAT DHUHA
M e n a r i k  b a n t u a n A l l a h  s w t

Solat Dhuha mempunyai kedudukan mulia. Disunnahkan untuk kita mengerjakan
[sejak terbitnya matahari sampai menjelang datangnya solat fardu dzuhur]

 YANG PERTAMA

D o s a  t e r a m p u n
Orang yang solat Dhuha akan diampuni dosa-dosanya oleh Allah swt.

“Barangsiapa yang selalu mengerjakan solat Dhuha nescaya akan diampuni dosa-dosanya walaupun sebanyak buih di lautan.”(HR Tarmidzi)

 YANG KEDUA

O r a n g  b e r t a u b a t

Barangsiapa yang menunaikan solat Dhuha ia tergolong sebagai orang yang bertaubat kepada Allah swt.

“Tidaklah seseorang selalu mengerjakan solat Dhuha kecuali ia telah tergolong sebagai orang yang bertaubat.”(HR Hakim)

 

 YANG KETIGA

R e c o r d e d  s e b a g a i o r a n g  t a a t

Orang yang menunaikan solat Dhuha akan dicatat sebagai ahli ibadah dan taat kepada Allah swt.

“Barangsiapa yang solat Dhuha dua rakaat, maka dia tidak ditulis sebagai orang yang lalai.Barangsiapa yang mengerjakannya sebanyak empat rakaat, maka dia ditulis sebagai orang yang ahli ibadah.Barangsiapa yg mengerjakannya enam rakaat, maka dia diselamatkan di hari itu.Barangsiapa mengerjakannya lapan rakaat, maka Allah swt tulis dia sebagai orang yang taat.Barangsiapa yang mengerjakannya duabelas rakaat, maka Allah akan membangun kan sebuah rumah di syurga untuknya."(HR At-Thabrani)

 YANG KEEMPAT

M a s u k  s y u r g a  d a r i p i n t u  y a n g  k h a s

Orang yang istiqamah melaksanakan solat Dhuha, kelak ia akan masuk syurga lewat pintu khusus, iaitu pintu Dhuha yang disediakan oleh Allah swt.

“Sesungguhnya di dalam syurga terdapat sebuah pintu bernama pintu Dhuha. Apabila Kiamat telah tiba maka akan ada suara yang berseru,"Di manakah org-orang yang semasa hidup di dunia selalu mengerjakan solat Dhuha? Ini adalah pintu buat kalian. Masuklah dengan rahmat Allah Subhanahu Wata’ala.”(HR At-Thabrani)



🍇 YANG KELIMA

R e z e k i  b e r e s

Allah swt mencukupkan rezekinya.

“Wahai anak Adam, janganlah engkau merasa lemah dari empat rakaat dalam mengawali harimu, nescaya Aku (Allah) akan mencukupimu di akhir harimu.”(HR Abu Darda)


 YANG KEENAM

S u d a h  b e r s e d e k a h

Orang yang mengerjakan solat Dhuha ia telah mengeluarkan sedekah.

“Hendaklah masing-masing kamu bersedekah untuk setiap ruas tulang badanmu pada setiap pagi.Sebab setiap kali bacaan tasbih itu adalah sedekah, setiap tahmid adalah sedekah, setiap tahlil adalah sedekah,setiap takbir adalah sedekah, menyuruh kepada yang ma’ruf adalah sedekah, mencegah yang mungkar adalah sedekah.Sebagai ganti dari semua itu, maka cukuplah mengerjakan dua rakaat shalat Dhuha."(HR Muslim)

 Selain keutamaan yang sudah disebutkan di atas, masih ada keutamaan lainnya yang sayang untuk dilepaskan begitu saja.
Iaitu dengan mengerjakan solat Dhuha ada pahala besar berupa pahala seperti orang yang mengerjakan Haji dan Umrah yang diterima oleh Allah.



🌼 S O L A T  S U B U H  B E R J E M A A H

Barangkali kemuliaan ini masih belum diketahui oleh kebanyakan orang.

“Barangsiapa solat subuh dengan berjamaah, kemudian duduk berdzikir sampai matahari terbit, lalu solat dua rakaat, dia mendapat pahala seperti mengerjakan Haji dan Umrah dengan sesempurnanya.”(HR Tirmidzi)
🎇 AMALAN UMAT TERBAIK YANG PASTI MENARIK PERHATIAN ALLAH SWT..