Le'Owner Toturial Tips&Ilmiah Tumblr Picture&Qoute Fanpage Twitter Tumblr

15 Mar 2015

Pertemuan Singkat..


Assalammualaikum.. Holla Fellas J
Salam Ukhwah..Salam 1 Malaysia

Jumaat Malam Sabtu was a special day. Big day.. Awesome night..
Perjumpaan pertama gituu. Let me say..
Dia mai dengan adik diaa arr.
Dengan berjubah putih berkopiah. okay meltingg~
Mula2 malu jugak pi dekat dia.
*well first meet gituuu. ehh first meet kaa? bagi aku kali ke-2 coz intan suka ushaa dia dkt esq..
mesej suruh dia mai dekat dngn intan, baru intan pi dekat dia..
bukan apa. segan tahap 6 petalaaaaaa..
Dengan ada adik dia , waima dah pernah chat dengan adik dia dlm fb..
dah laa adik dia ingat kami dua tkdak paa. Look like Kakak adik.. Abang adik..macam dakk jaa..hohoho
Mula2 tu memang tak merancang nak berjumpa n sembang lama2 arr..
sebab ingat sorang duk dekat hulu,sorang dekat hilir..

jumpa dia masa dia makan dngan adik dia..
lapaq gila kot time tuu. taknak la mnyusahkan dia waima dia dah Tanya,. nak makan kaa? nak minum kaa?
and ayat nie membunuh intan  “Takpa arr”  ..
sebab “Takpa arr” intan lapaqq sampai pukul 3pagi..
last2 ajak dia masuk dalam arr..
time tu azan isyak, apa lagi.. berpisah lagii
I’m going to tempat mama.. pi la sembahyang.. takpakai telekung dah coz
sarung kaki dah pakai.. so teruskan jelahh.
cita dekat mama.. jumpa dia laa.. sembang dngan dia..
mama kata “pi la panggil dia duk dekat sini jugak”
and I say “Okay mama, sat adik pi pnggil dia n adik dia”

Call dan call Tanya dia dekat mana coz too many people..
last2 malas nak cari. suruh dia jumpa dkt pintu jaa..
dia pun maii la berjalan dkt intan.. intan pun hbaq laa..
“Nie mama ajak pi duk sana”
“Dekat mana tu”
“Ala dekat sebelah sana”
tapi bila dia dah pnggil adik dia..
dah turun pun.. time nak pi ke tempat mama..
polis dah adaa.. depa siap kata
“Rakaman dah nak mula”
haihh. frustt sungguh..kah3

Last2 kata.. “jom arr kita duk tempat tdi balik..”
n intan pun ikut jelah si dia n adik dia pi tempat duduk dkt stadium tuu..
so time duk berselawat tu.. dia duk selang kerusi dngn intan jelahh
bukan cakap sngt pun..
masing2 jadi patung cendana..
hang usha aku.. aku usha hang
aku usha hang.. bila hang kalih tengok. teruss aku pandang kot lain.. haihhh

Btw kann. rindu sangat2 time tuu.
Lepas habis semua tuu.. intan bawak dia jumpa mama n abah.
mama nak sngt jumpa diaaaaa..
dia kata “Takut arr”
“Alaa,takpayah takut arr” .. alahaiiii..
So walaupun duk takut2 tu. pi jugak kann.
bolehh ja sembang2 dngn mama n abah…
Lulus dah buat menantu nie. kah3
Siap bergambaq lagii kauu. kelass arr
malu jugak arr nak bergambaq coz ada orang tengokk
dah laa dia duk tersenyum2 jaa


*Hanya mampu tersenyum.. 

Dah la dia habaq dia tengok intan dngan gaya kalut..
jalan laju.. hmmm. redah jaa. dah la ramai orng kot time tuu
Intan memang jenis macam nie pun.. mama intan slalu kata.. “Adik memang semua kalut”
intan bukan apa.. taksuka lambat2..
boleh pulakk dia cakap mcm niee..

“geleng pala kenyih jaa
wktu usha intan klut”


k arr. apa2 pun pertemuan singkat memang bawak banyak kenangan..
rindu sangat weii.
time nak balik tu the most sedih arrr..
duk ucap bye2. suruh study rajin2.. kalau boleh nangis.. nak nangiss
hanya mampu memandang jaa.
k adios. assalammualaikum

Nie ada gambaq yang bermakna.. hmm
semoga kita berjumpa lagi tauu pakcikk..
walaupun berapa kali banyak halangan kita nak jumpa kann..


Lepas tengok gmbaq baru peqasan yang gaya pegang beg sama..
gaya senyum pun sama.. 
hehehe. kononnya berjanji.


Acecehh. sempat lagi bergambaq dngn abah noh.. 
apa2 pun terima kasih pakcik sengettt


Kenangan yang paling tkdak lupakan.. Will miss this moment..


#StadiumDarulAman #KedahAmanMakmur


11 Mar 2015

Karnival Jom Pi IPT Zon 2

Assalammualaikum.Holla fellas
Sorry sebab tak update lama. mungkin akan sebulan 1/2/3 kali jaa
Nak curi masa nak update pun takboleh. h/work mak aihh. bertimbunn
Loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee it
Taksangka kan. Bulan 2 dah berlalu dengan cepat..
Sat ja masa berputar.. terlalu cepat dan sangat cepat..
Nie post untuk 28/2/2015 tauu
baru nak post. hehehe.
duk selamat dekat draft ja. menyemakk .
hari nie boleh la update coz baru habis exam.. jyeahh freedom sementara.. kah3

Hei hei. sebenarnya nak cita psal hari tu ada pi
Karnival Jom Masuk IPT Zon 2 dekat USM Bertam..
*Jom3 masuk . In Shaa Allah intan masuk IPTA yaaaaaaaaa..
Doakan yaa. Mudah –mudahan termakbul doa masuk U nanti
UPNM tunggu yaa. Nanti intan datangg…….

Back to cita tadi..
Kami pi 28hb 2.. Syokk jugakk arr
walaupun sesak dengan ramai orang..biasa arr kan.
nie baru sesak sikit..belum lagii berhimpun beramai2..dengan musim panas laa..
Hot sana sinii…
Kami naik bas Universiti Malaya..
Teqasa aura pelajaq UM pulakk. hehehe.
Kot2 la ada jodoh dengan UM.. jadi pelajar UM laa kitaa.. hahaha
*UM pun antara pilihan Universiti intan nak masuk nanti..
Harapan pi dekat sana boleh la jumpa Naim coz berjanji dah dengan dia..
duk tweet ja. takjumpa2 lagi.. haihh.
nnti kalau ada masa.. boleh la hangout sekali bro.. 
lepas spm kita hangout noh kawan2 lainn..

patutnya memang kami bertolak awaii.
suruh berkumpul dekat skolah pkul 7.45 katanya mauu pergi kul 8..
memangg 7.45 dah terpacak dekat skolah..
n muncul la nad.. pkul 8 kot. tksure arr. *ingat2 lupa
dia kata.. bas mai lambat.. dalam pkul 10..
*Ramai dah berasap time tuu..
lepastu mimiey kata..
“Jo arr pi rumah aku”
kami pun apa lagi,.
“Jom3.”
Intan..An-nur..Husna..Wawa..Nasuha..Shamel n Syahmi pun join mimieyy
yang pakccik 2 orang tu penyebokk ja..
sorang tuu henset 24 jam depan mata…selfie sana sini sunu..
hohoho.. *abaikan
lapaq gila kot time tuuuu.
mimiey pun masak arr..
masak maggi gorengg. *haih budak spm nie..
kalau time lapaq. Tanya pi la nak makan apa..
semua nakk. takkisah.. tolak batu n kayu ja tkmauuu..

dah abaikan pasal makan2. ..


Apa2 pun. kami dapat gi mcm2 booth Universiti..
Hope so termakbul impian kami masuk U akan tercapai..
Hope so . Result SPM 2015 kami boombastik.. 
Bestt walaupun hangattt. panas.. berpeluh sana sini..

Sebenarnya.. tktauu nak cakap pa dahh.. 

nah laa. gambaq kami dekat sana.. 
saja nak mnghangatkan lagii suasana..


My Sayang..My Darling.. My Everything..
Aku tauu hang kuat untuk hadapi semua nie..
Anggap nie Ujian daripada Allah..
Semoga hang tetap tabah..
Love you so much mimiey..momo.. momoii. momokk.
Sayang hangg. hadapi dengan tenang..
kami sentiasa support hang dari belakang..kiri..kanan.. depan.. n anywhere jaa..


Sempat lagi kan kita an-nur.. sebenarnya nak bergambaq dengan depa sekali.. timingg tk sesuai plus saja nak pekena depa.. kah3.. depa pakat la duk senyum.. pdahal tngkap gmbaq kita ja.. sepp sikit ..


         Sebenarnya nie gambaq dalam bas.. kalut ja nak bergambaq. bila lagi kann nak berjimba begini..Dah nak balik baru kalut. hahaha. But I miss this moment.. 


Sorry ya. gambaq blurr arr. jadi arr noh. chillax..



#Throwback #Rindu #MySayang #Bestie #TillJannah . In Shaa Allah


Rinduu weii. sayangg hampaa. gambaq buat kenang kenangan nanti. 
bila lagi kann nak bergambaq dengan sayang2 aku nie.. 
Semua nie sayangg akuu.. 

Semoga persahabatan kita kekal ke jannah..
Semoga kita berjaya sama2..
masuk U..
dah beranak pinakk. waima dah bercucu..
semoga kita tetap bersama...

k adioss.. 
assalammualaikum