Le'Owner Toturial Tips&Ilmiah Tumblr Picture&Qoute Fanpage Twitter Tumblr

10 Dec 2014

BOSAN..


Assalammualaikum..Holla Fellas :)

Saja nak cakap yang intan bosan..hehehe
n intan taktau nak update apa dah la nie..
kering idea..hehehe



Thanks pakcik gelonggg
for all that you are all that you have been and all you re yet to be..

Thanks sebab tak pernah curiga..
Tak pernah mengongkong..
Tak pernah nak sakitkan hati..walaupun intan selalu nak cari pasal..
Jeles bila intan suka cakap pasal lelaki .. hehehe
Taksuka kalau intan kata yang intan nak cari yang lain..
Sabar dengan perangai gila2 intan yang agak takmatang..kah3
Taksuka intan cakap yang pelik2..hehehe..
sorry kalau intan ada buat salah k..
hmm.

K intan memang tamakk nakkan dia sorang ja..
Intan sakit hatii bila dia chat dngan hmmm..
intan tiba2 jadi sedih..
tapii hmmm..intan kan kuatt..
tkboleh cengeng2..
Intan yg merebut kasih sayang orang..

Nanti cari orang lain tauu..
tahun depan..intan akan sibuk dengan sekolah..
sibuk belajaq..tkboleh nk selalu msj..chit chat..
gelak2..tkboleh menggila lagi..
hmmm..akan rindu saat tuu..

Jangan main2 kan hati intan tauu..
I HATE It..

k adios..

7 Dec 2014

MEMPERMAINKAN??ATAU DIPERMAINKAN??


Assalammualaikum..Holla fellas :)
Pagiii! Semangatt!!
Huhhhhhhh..nak mengeluh panjang boleh..
menyesal..Im not.
Nak meraung menangis..Im not..
Jyeah..Happy for today..happy for everyday..
And Now Im trying...Inshaallah..
sooner or later..I will..

"Apa rasa jika dipermainkan dan memainkan perasaan orang lain...."
Tetiba saja nak update status tntang permainan perasaan.
Selalu sangat terjadi dekat intan..
Intan nie "PANDAI" sangatt dalam bab2 nie la kan..
huh.. Im not..




Memang sakit bila hati kita dipermainkan..tapi,janganlah kerana itu kita menjadi rosak..pandanglah sesuatu itu dari aspek positif..mungkin..ada sebabnye kenapa ALLAH menghadirkan seseorang yang sanggup mempermainkan dan melukakan hati kite..atau mungkin juga segala yang berlaku adalah disebabkan kesilapan dan dosa kita yang lalu…Anggap segala yang berlaku sebagai satu pengalaman hidup yang menjadikan kita lebih kuat pada masa akan datang… Mempermainkan hati orang..bukanlah sesuatu yang baik..sebab itu..kite kene berhati-hati dalam memberi harapan..Tapi,penyelesaiannya disini sebenarnya hanya satu..dan manusia pun banyak kecewa krn yang satu ini..iaitu..kita selalu menyandarkan harapan kita lebih kepada makhluk tapi kurang pada pencipta-Nya..Bukankah ALLAH yang memegang hati-hati kita..dan DIA juga yang bisa membolak-balikkan hati..kalau benar kita yakin pada apa yang Allah taqdirkan..maka bersabarlah..dan ikhlaskanlah hati..
 ……………………………………………………………………………………………………… 

Ingatlah Allah dalam hatimu.. 
Nescaya tiada duka untukmu.. 
Ingatlah Allah dalam hatimu.. 
Nescaya musibah dunia tiada buatmu.. 
Kelmarin Allah membantumu..
Percayalah..hari ini..dan selamanya Allah tetap membantumu.. Jadilah hamba yang paling bahagia disisi Allah..
kerana Allah sentiasa lakukan yang terbaik pada hamba-Nya..

.....................................................

Kadang2 kita terfikir..ikhlaskah kita dengan cintanya..?
Adakah kita mencintainya semata2 kerana Allah..?

"jika ya!maka cinta itu harus dgn hati yang ikhlas..biarlah dia..doakan die bahagia…kadang2..cinta itu menuntut pada pengorbanan..saya tak lihat die berniat untuk memepermainkan..tapi,kondisi dia sebagai lelaki yang berkeinginan untuk bernikah.." "sabar..sabar..sabarlah..dekatkan diri pada Allah…Bacalah Surah Ar-Rahman..bacalah Al-Fatihah..sedekahkan pada roh awak..dan klu awak mahu sedekahkan juga pada roh die..buatlah solat taubat..mohon keampunan pada Allah..buatlah solat hajat..mohon kekuatan pd Allah..buatlah solat istikharah..mohon petunjuk dari Allah ats segala y berlaku..dan moga diberi ketenangan hati..



MEMPERMAINKAN??ATAU DIPERMAINKAN??
 Tiada kekecewaan dalam hal ini..yang ada hanyalah tawakal..yang ada hanyalah sandaran pada Allah..yg ada.
. hanyalah keyakinan pada apa yang Allah taqdirkan.. Muhasabah kembali diri kamu..apakah kasih yang kamu bina itu terjaga atau tidak??halal atau haram??diselubungi dgn nafsu atau terjaga??menyebabkan kamu lalai dlm solat ataupun tidak??mendekatkan diri kamu kpd Allah atau menjauhkan.. Andai ya!kamu lalai..maksiat..tak terjaga..nafsu..zina..zina mata..hati..tangan..kaki..maka bersyukurlah..mungkin ujian itu Allah anugerahkan kpd kamu krn Allah ingin menyedarkan diri kamu supaya kembali padanya..dan merenung dosa dan kesilapan kamu yang lalu.. p/s: segala apa yang ana kongsikan disini adalah sebgai renungan kite bersama..bukan utk mengaibkan sape2..ia cukup sekdar cerita buat pengajaran kite bersama..krn ini adalah realiti yang berlaku dlm kehidupan kita sekarang..waallahualam..



TAKE NOTE:
Jangan sampai kalau intan dapat tau..
kalau intan dapat tau..
Tau la nasibnya..
Ingat hati orang keras ka..
Heyy dengaq sini yaaa..
Hati seorang perempuan sangat lembut k..
Walaupun sekeras mana dia mencuba..hmmmm
Pikiaq banyak kali dulu sebelum nak mengenali intan ..
Try arr buat kalau hang sanggup nak melukakan hati seorang wanita macam ibu hangg yaaaaaaa..


Take note tauu para lelaki2 di luar sana.. 
jangan nak mempermainkan hati seorang perempuan...

5 Dec 2014

Jalan2..


Assalammualaikum..holla peeps :)
Yoo wazzuppp..Buenas noches
Salam Ukhwah...So macam mana dengan percutian nie..
best dak..ada gi jalan2 mana2 dengan family..
Hmm.intan just ronda2 sekitar sini..
n paling jauh pun buat masa sekarang..
Pi KL..tu pun gi ikut Perhimpunan Agong Umno 2014 #PAU2014 Dekat PWTC...

Hmmm..intan sebenarnya in mood yang agak baik n bahagia..kah3
nak tau dak..tpi tkboleh arr..biarkan rahsia..hehehehe
Taknak sakitkan hati sapa2 arr..


Jangan paksakan diri kalau tak sihat tau..
Inshallah akan memahami..
Sakit2 nie jangan buat2 main k..
shafaaka Allah
. Bi idznillah , Inshaallah kull khayr ! Amin , Barakallahu fiek 


tashbakhu 'alal khoir
ilal liqoo.
Assalammualaikum


3 Dec 2014

Lirik Lagu Pergilah Sayang-Ella Ft Korrie


Assalammualaikum..Holla fellas :) 
Jyeahh..Updated for today..
K.Intan nak bagi lirik lagu Pergilah Sayang by Ella Ft Korrie..
Tetiba syok pulak lagu nie..
motif sangatt kann..
Sebenarnya intan tengah belajaq kord gitar..
tu yg tetiba meraban nak update lirik Pergilah Sayang.. heheheeh
Hope enjoy..


Indah terasa bila cinta tercipta

Memadu kasih janji bersama
Bersama-sama melafaz kata cinta
Gurau senda dan tawa berdua

Tapi kini semuanya kenangan
Kau pergi tanpa pesan

Mana janjimu yang kau lafazkan dulu
Hidup dan, matimu bersamaku
Rela kau pergi walau hati disakiti
Biarkanlah aku sendiri

Airmata menjadi penawar
Akanku simpan semua jadi kenangan
oh... oh... oh...

Pergilah kasih, pergilah sayang
Tinggalkan aku (pergilah sayang)
Biarkan saja, kenangan berlalu
Antara kau dan aku
Pergilah sayang...

Airmata menjadi penawar
Akanku simpan semua jadi kenangan
oh... oh... oh...

Pergilah kasih, pergilah sayang
Tinggalkan aku (pergilah sayang)
Biarkan saja, kenangan berlalu
Antara kau dan aku
Pergilah sayang...