Le'Owner Toturial Tips&Ilmiah Tumblr Picture&Qoute Fanpage Twitter Tumblr

15 Mar 2015

Pertemuan Singkat..


Assalammualaikum.. Holla Fellas J
Salam Ukhwah..Salam 1 Malaysia

Jumaat Malam Sabtu was a special day. Big day.. Awesome night..
Perjumpaan pertama gituu. Let me say..
Dia mai dengan adik diaa arr.
Dengan berjubah putih berkopiah. okay meltingg~
Mula2 malu jugak pi dekat dia.
*well first meet gituuu. ehh first meet kaa? bagi aku kali ke-2 coz intan suka ushaa dia dkt esq..
mesej suruh dia mai dekat dngn intan, baru intan pi dekat dia..
bukan apa. segan tahap 6 petalaaaaaa..
Dengan ada adik dia , waima dah pernah chat dengan adik dia dlm fb..
dah laa adik dia ingat kami dua tkdak paa. Look like Kakak adik.. Abang adik..macam dakk jaa..hohoho
Mula2 tu memang tak merancang nak berjumpa n sembang lama2 arr..
sebab ingat sorang duk dekat hulu,sorang dekat hilir..

jumpa dia masa dia makan dngan adik dia..
lapaq gila kot time tuu. taknak la mnyusahkan dia waima dia dah Tanya,. nak makan kaa? nak minum kaa?
and ayat nie membunuh intan  “Takpa arr”  ..
sebab “Takpa arr” intan lapaqq sampai pukul 3pagi..
last2 ajak dia masuk dalam arr..
time tu azan isyak, apa lagi.. berpisah lagii
I’m going to tempat mama.. pi la sembahyang.. takpakai telekung dah coz
sarung kaki dah pakai.. so teruskan jelahh.
cita dekat mama.. jumpa dia laa.. sembang dngan dia..
mama kata “pi la panggil dia duk dekat sini jugak”
and I say “Okay mama, sat adik pi pnggil dia n adik dia”

Call dan call Tanya dia dekat mana coz too many people..
last2 malas nak cari. suruh dia jumpa dkt pintu jaa..
dia pun maii la berjalan dkt intan.. intan pun hbaq laa..
“Nie mama ajak pi duk sana”
“Dekat mana tu”
“Ala dekat sebelah sana”
tapi bila dia dah pnggil adik dia..
dah turun pun.. time nak pi ke tempat mama..
polis dah adaa.. depa siap kata
“Rakaman dah nak mula”
haihh. frustt sungguh..kah3

Last2 kata.. “jom arr kita duk tempat tdi balik..”
n intan pun ikut jelah si dia n adik dia pi tempat duduk dkt stadium tuu..
so time duk berselawat tu.. dia duk selang kerusi dngn intan jelahh
bukan cakap sngt pun..
masing2 jadi patung cendana..
hang usha aku.. aku usha hang
aku usha hang.. bila hang kalih tengok. teruss aku pandang kot lain.. haihhh

Btw kann. rindu sangat2 time tuu.
Lepas habis semua tuu.. intan bawak dia jumpa mama n abah.
mama nak sngt jumpa diaaaaa..
dia kata “Takut arr”
“Alaa,takpayah takut arr” .. alahaiiii..
So walaupun duk takut2 tu. pi jugak kann.
bolehh ja sembang2 dngn mama n abah…
Lulus dah buat menantu nie. kah3
Siap bergambaq lagii kauu. kelass arr
malu jugak arr nak bergambaq coz ada orang tengokk
dah laa dia duk tersenyum2 jaa


*Hanya mampu tersenyum.. 

Dah la dia habaq dia tengok intan dngan gaya kalut..
jalan laju.. hmmm. redah jaa. dah la ramai orng kot time tuu
Intan memang jenis macam nie pun.. mama intan slalu kata.. “Adik memang semua kalut”
intan bukan apa.. taksuka lambat2..
boleh pulakk dia cakap mcm niee..

“geleng pala kenyih jaa
wktu usha intan klut”


k arr. apa2 pun pertemuan singkat memang bawak banyak kenangan..
rindu sangat weii.
time nak balik tu the most sedih arrr..
duk ucap bye2. suruh study rajin2.. kalau boleh nangis.. nak nangiss
hanya mampu memandang jaa.
k adios. assalammualaikum

Nie ada gambaq yang bermakna.. hmm
semoga kita berjumpa lagi tauu pakcikk..
walaupun berapa kali banyak halangan kita nak jumpa kann..


Lepas tengok gmbaq baru peqasan yang gaya pegang beg sama..
gaya senyum pun sama.. 
hehehe. kononnya berjanji.


Acecehh. sempat lagi bergambaq dngn abah noh.. 
apa2 pun terima kasih pakcik sengettt


Kenangan yang paling tkdak lupakan.. Will miss this moment..


#StadiumDarulAman #KedahAmanMakmur


No comments:

Post a Comment